25 Вер 2019
177

Заготуйте декілька додаткових яєць, приберіть з краю стола гострі предмети, туди ж приберіть крихкий посуд. Сьогодні кухня – це плацдарм для експериментів, нових смаків, теплих бесід та веселої атмосфери… Готуватимуть діти. Але не поспішайте складати руки і заварювати запашну каву, якщо Ви тільки не полюбляєте пити її холодною.

Ми знаємо, що Вам цікаві страви, які  можна  приготувати разом з дитиною. Французький йогуртовий пиріг – це чудова нагода, щоб розповісти чадові про Францію, про користь йогурту та про високу температуру в духовій шафі.

Як охарактеризуємо приготування?

Сам процес дуже легкий, тож і дитина впорається, та й Ви не схибите (тобто нескладна рецептура дозволить уважно спостерігати за «головним на кухні»).

Швидкість: залежить від настрою дитини(прибл.1 –1,5год),

складність: разом все можливо,

смак: рекомендовано для гурманів.

Перевагою цього пирога є не лише легкість, з якою здійснюються кроки приготування тіста, але й варіативність завершальних етапів. Можна прикрасити улюбленими фруктами, згадати про відкриту банку варення чи джему, розрізати  і пропитати десерт кремом, згущеним молоком, вершками тощо.

З чого випікатимемо?

Інгредієнти:

  • Натуральний йогурт – 400 мл (без добавок)
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Сода – 2 ч. л.
  • Борошно – 1–2 скл.
  • Цедра лимона – 1ч. л.
  • Збиті вершки – За смаком
  • Фрукти – За смаком

Кількість порцій: 3–5

Що ж робити?

1. Отже, для цього десерту, як Ви зрозуміли,  Вам знадобиться звичайний йогурт, яйце, борошно, цукор, цедра лимона і сода. Змішуєте цукор з лимонною цедрою.

2. Дайте дитині вилити в ємкість йогурт, додайте соду, залиште постояти близько 2 хвилин (пропонуємо помічникові порахувати до 120, чому б ні?), розмішавши суміш. Тепер сюди ж трохи рослинного масла (пару столових ложок), яйце (можна кілька, так пиріг вийде пишніше) і цукор. Починайте замішувати тісто!

3. Замішувати можна вінчиком або звичайною ложкою. Борошно додається НАПРИКІНЦІ. Тісто має вийти, як густа сметана. Чадо змащує форму маслом, Ви миєте йому руки (або ж маслом змаститься ще щось), тепер  виливаєте у форму тісто.

4. Десерт відправляється в розігріту до 180 градусів духовку.

5. Коли корж буде готовий( розповідаємо дитині про чарівний метод сірника/зубочистки), необхідно дати йому трохи постояти, після чого розрізати навпіл. Тепер вершки. Змащуєте ними поверхню.

6. Разом викладаєте свіжі порізані фрукти, накриваєте другим коржем.

7. Тепер треба вкрити вершками всю поверхню, прикрасити шматочками фруктів. Ось і все: Ви Його Приготували!

Смачного!

Підпишіться Зараз

Введіть ваш Email і отримуйте новини на пошту!

To Top