24 Кві 2019
202

Паска обов’язково має бути в кожному кошику на Великдень, але іноді хочеться чогось новенького, особливо дітям. Вони найбільше чекають Великодніх свят зокрема через те, що мама пече багато смаколиків.

А щоб мамі не ламати голову над новими рецептами, НЕВГАМОВНІ пропонують кілька рецептів смачних альтернатив пасці.

Віденський великодній пиріг

Сир – ідеальний продукт для приготування великодніх десертів. Він не тільки смачний, а ще й поивний і корисний. Діти будуть в захваті.

Для приготування віденського пирога вам потрібні:

  • 1 кг сиру;
  • 5 яєць;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю;
  • 1 ложка борошна;
  • 1 чашка цукрової пудри;
  • 2 ч.л. ванільного екстракту;
  • цукати з апельсинової кірки, в’ялена вишня для прикраси.

Міксером змішайте ледь розтоплене масло з цукром, поступово додайте яйця, сир, борошно і ванільний екстракт. Покладіть у форму для випічки, попередньо застелену пергаментом.
Випікайте при температурі 150 градусів  1,5 год.
Прикрасити можна фруктими чи приготувати шоколадну помадку.

 

Печиво – Великодній заєць

Такі міні-зайчики точно будуть до вподоби вашим малюкам. Але найголовніше – вам потрібно придбати формочки у вигляді зайчиків.
Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • 2 яєчних жовтки;
  • 1 яєчний білок;
  • 125 г цукрового піску;
  • 1 ч.л. меленої кориці;
  • 1 ст.л. апельсинової цедри;
  • 50 г вершкового масла;
  • 200 г борошна.

Вершкове масло збийте з цукром, жовтками і цедрою до густої піни. Поступово всипайте просіяне борошно, додавайте цукор – замісіть тісто. Розкачайте тісто товщиною 5 мм, виріжте печиво за допомогою формочок і помістіть на деко, попередньо застеливши його пергаментом.
Випікайте при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.

 

Картинки по запросу печиво пасхальний кролик

Британський великодній кекс – Simnel Cake

Такий кекс прийнято готувати на Великдень у Великобританії.
Для того, щоб приготувати традиційний британський кекс, вам знадобляться:

  • 175 г вершкового масла;
  • 175 г коричневого цукру;
  • 3 яйця;
  • 175 г борошна;
  • дрібка солі;
  • 150 г цукатів;
  • 55 г дрібно порізаної шкірки апельсина;
  • цедра половини лимона;
  • 1-2 ст л абрикосового джему;
  • 1 збите яйце для глазурі.

Мигдальна паста:

  • 250 г цукрової пудри;
  • 250 г меленого мигдалю;
  • 2 яйця;
  • 1 ч.л. мигдального екстракту.

Змішайте цукрову пудру і мелений мигдаль, яйця і мигдальний екстракт.
Розкачайте з пасти коло діаметром 18 см і відкладіть його вбік. Приготуйте тісто, після чого помістіть половину маси в форму, попередньо змащену маслом. Покладіть поверх тіста круг із мигдальної пасти, а зверху викладіть залишки тіста. Випікайте близько півтори години.
Коли кекс охолоне, змастіть його джемом. Із залишків мигдальної пасти зробіть ще одне коло і 11 невеликих кульок. Мигдальне коло помістіть поверх кексу, а зверху рівномірно викладіть 11 кульок, змастіть поверхню збитим яйцем і помістіть у духовку на кілька хвилин.
Прикрасьте за бажанням.

Похожее изображение

 

 

Підпишіться Зараз

Введіть ваш Email і отримуйте новини на пошту!

To Top