16 Кві 2019
235

Всі діти люблять солодощі. Полиці магазинів сьогодні переповнені різними солодощами та печивом. Проте все це лише «джерело» цукру й токсичних трансжирів. А кожна мама хоче, щоб її дитина їла тільки здорову та корисну їжу. Чому б не виділити ввечері годинку, аби приготувати поживне, смачне та корисне печиво для своєї дитини?

Щоб ласощі вийшли дійсно корисними, спробуйте скоротити кількість цукру (можна, якщо в дитини немає алергії, замінити його медом), а також покласти трохи менше жиру.

Записуйте рецепти:

Печиво із сирком


Вам знадобиться:

  • 1 пачка м’якого сиру (не зернистий, максимально сухий);
  • 2 яйця;
  • 2 столові ложки пшеничних висівок;
  • 2 столові ложки вівсяних висівок;
  • сіль, трохи сушеного часнику.

Ретельно змішайте всі складові, за допомогою кондитерського мішка видавіть тісто у формі смужок на деко або пергамент, залишаючи проміжки. Посипте маком або кунжутом. Випікайте до готовності.

Вівсяне печиво


Вам знадобиться:

  • 2 склянки вівсяних пластівців швидкого приготування;
  • сухофрукти за смаком (оптимально — 100 г світлих родзинок);
  • 2 яйця;
  • щіпка ваніліну, щіпка солі, кориці.

Збийте яйця з ваніліном в окремому посуді. Змішайте сухі інгредієнти. Потім з’єднайте все в одній мисці, ретельно перемішайте, дайте крупі набрякнути. Сформуйте печиво, помістіть на пекарському папері на деко. Випікайте до готовності, стежачи за процесом, — час приготування скоротиться, якщо духова шафа потужна. За кілька хвилин до готовності присипте цукром.

Печиво на кефірі


Вам знадобиться:

  • 350 г борошна;
  • склянка кефіру (можна взяти сметану або кисле молоко, підійде також домашній йогурт);
  • 100 г цукру (або щіпка солі, випічку можна зробити й несолодкою);
  • половина чайної ложки соди;
  • 2 чайні ложки рослинної олії.

Збийте кефір із цукром, додайте масло й гашену соду. Порційно досипаючи борошно, замісіть тісто. Довівши до потрібної консистенції, дайте йому настоятися з півгодини в холодильнику. Потім розкачайте пласт завтовшки 0,5 см, сформуйте вироби. Випікайте до рум’яної скоринки.

Бісквітне  печиво 


Вам знадобиться:

  • 3 яйця;
  • півсклянки цукру;
  • півсклянки борошна;
  • 0,5 чайної ложки розпушувача;
  • щіпка солі.

Збийте 3 білки до міцних піків. 2 жовтки окремо з цукром також збийте. У жовткову суміш частинами додайте просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Потім порціями влийте збитий білок, обережно перемішуючи м’якою лопаткою знизу вгору. На змащене маслом деко або пергамент помістіть за допомогою спеціального мішечка майбутнє печиво (можна випекти цілісний корж і потім нарізати його на прямокутники). Посипте цукровою пудрою, випікайте 10–15 хвилин, температура — 150 градусів.

Пісочне печиво 


Вам знадобиться:

  • 200 г вершкового масла;
  • склянка цукру;
  • 2 яйця;
  • 2,5 склянки борошна (можна взяти половину вівсяного або цільнозернового);
  • чайна ложка харчової соди.

Яйця перетріть із цукром, вмішайте в суміш м’яке вершкове масло. Додай соду, гашену кислотою (оцтом або лимонним соком). Підсипаючи просіяне борошно, замісіть пісочне тісто. Після цього залиште його на 30 хвилин у холодильнику. Потім розкачайте, склянкою або формочками зробіть печиво. Випікайте на пергаменті або силіконовому килимку.

Обирайте собі рецепт до смаку та готуєте! Смачного!

Джерело: blog.metro.ua

Підпишіться Зараз

Введіть ваш Email і отримуйте новини на пошту!

To Top