
Всі діти люблять солодощі. Полиці магазинів сьогодні переповнені різними солодощами та печивом. Проте все це лише «джерело» цукру й токсичних трансжирів. А кожна мама хоче, щоб її дитина їла тільки здорову та корисну їжу. Чому б не виділити ввечері годинку, аби приготувати поживне, смачне та корисне печиво для своєї дитини?
Щоб ласощі вийшли дійсно корисними, спробуйте скоротити кількість цукру (можна, якщо в дитини немає алергії, замінити його медом), а також покласти трохи менше жиру.
Записуйте рецепти:
Печиво із сирком
Вам знадобиться:
- 1 пачка м’якого сиру (не зернистий, максимально сухий);
- 2 яйця;
- 2 столові ложки пшеничних висівок;
- 2 столові ложки вівсяних висівок;
- сіль, трохи сушеного часнику.
Ретельно змішайте всі складові, за допомогою кондитерського мішка видавіть тісто у формі смужок на деко або пергамент, залишаючи проміжки. Посипте маком або кунжутом. Випікайте до готовності.
Вівсяне печиво
Вам знадобиться:
- 2 склянки вівсяних пластівців швидкого приготування;
- сухофрукти за смаком (оптимально — 100 г світлих родзинок);
- 2 яйця;
- щіпка ваніліну, щіпка солі, кориці.
Збийте яйця з ваніліном в окремому посуді. Змішайте сухі інгредієнти. Потім з’єднайте все в одній мисці, ретельно перемішайте, дайте крупі набрякнути. Сформуйте печиво, помістіть на пекарському папері на деко. Випікайте до готовності, стежачи за процесом, — час приготування скоротиться, якщо духова шафа потужна. За кілька хвилин до готовності присипте цукром.
Печиво на кефірі
Вам знадобиться:
- 350 г борошна;
- склянка кефіру (можна взяти сметану або кисле молоко, підійде також домашній йогурт);
- 100 г цукру (або щіпка солі, випічку можна зробити й несолодкою);
- половина чайної ложки соди;
- 2 чайні ложки рослинної олії.
Збийте кефір із цукром, додайте масло й гашену соду. Порційно досипаючи борошно, замісіть тісто. Довівши до потрібної консистенції, дайте йому настоятися з півгодини в холодильнику. Потім розкачайте пласт завтовшки 0,5 см, сформуйте вироби. Випікайте до рум’яної скоринки.
Бісквітне печиво
Вам знадобиться:
- 3 яйця;
- півсклянки цукру;
- півсклянки борошна;
- 0,5 чайної ложки розпушувача;
- щіпка солі.
Збийте 3 білки до міцних піків. 2 жовтки окремо з цукром також збийте. У жовткову суміш частинами додайте просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. Потім порціями влийте збитий білок, обережно перемішуючи м’якою лопаткою знизу вгору. На змащене маслом деко або пергамент помістіть за допомогою спеціального мішечка майбутнє печиво (можна випекти цілісний корж і потім нарізати його на прямокутники). Посипте цукровою пудрою, випікайте 10–15 хвилин, температура — 150 градусів.
Пісочне печиво
Вам знадобиться:
- 200 г вершкового масла;
- склянка цукру;
- 2 яйця;
- 2,5 склянки борошна (можна взяти половину вівсяного або цільнозернового);
- чайна ложка харчової соди.
Яйця перетріть із цукром, вмішайте в суміш м’яке вершкове масло. Додай соду, гашену кислотою (оцтом або лимонним соком). Підсипаючи просіяне борошно, замісіть пісочне тісто. Після цього залиште його на 30 хвилин у холодильнику. Потім розкачайте, склянкою або формочками зробіть печиво. Випікайте на пергаменті або силіконовому килимку.
Обирайте собі рецепт до смаку та готуєте! Смачного!
Джерело: blog.metro.ua
Підпишіться Зараз
Введіть ваш Email і отримуйте новини на пошту!