14 Лют 2017
234

У сонячній Італії піца вважалася стравою для бідняків

Ще 200 років тому в італійському містечку Неаполь місцеві пекарі випікали звичайні коржики з тіста. Їх покривали різноманітними томатами, посипали орегано та поливали рослинним маслом. Зверху ще інколи докладали кілька грамів натертого сиру. Ця страва готувалася швидко і вважалася їжею для бідняків. Оскільки бродячі торговці ці коржі складали у спеціальні мідні ящики та на голові носили вузькими міськими вуличками, пропонуючи населенню купити і скуштувати. Клієнтами були переважно бідняки, яким часто доводилося брати піцу в борг і розплачуватися за неї протягом тижня. Саме через це таку піцу називали «восьмиденною».

Одну з найвідоміших піц було названо на честь королеви

Загалом же, класична неаполітанська піца має тільки два види – «Марінара» та «Маргарита». «Марінарою» італійці піцу назвали на честь місцевих рибалок, які її щодня куштували на сніданок. А піца «Маргарита» має дуже цікаву історію. У 1889 році кухар з Неаполя Раффаеле Еспозіто отримав запрошення випекти піцу для королеви Маргарити.

Він виготовив три різні піци. Та королеві найбільше сподобалася піца з помідорами, моцарелою і базиліком. Вона дозволила назвати її своїм іменем. Ось так і з’явилася «Маргарита».

 

 

Підпишіться Зараз

Введіть ваш Email і отримуйте новини на пошту!

To Top